Вплив продуктів біодеградації імплантів зі сплаву на основі магнію на організм лабораторних щурів - Головаха, Максим Леонідович; Бєленічев, Ігор Федорович; Жернова, Г. А.; Чорний, Вадим Миколайович; Яцун, Євген Володимирович; Беленичев, И. Ф.; Жерновая, Г. А.; Черный, В. Н.; Яцун, Е. В.; Golovakha, M. L.; Belenichev, I. F.; Zhernovaya, G. A.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Дослідили токсичний вплив продуктів біодеградації імплантатів зі сплаву на основі магнію на організм лабораторних щурів (до дослідної групи включили 14 тварин, до контрольної – шість). В основі дослідження – вивчення показників рівня білка і нітритів у сечі, а також поведінкових реакцій. У результаті роботи не виявили суттєвих відмінностей у показниках основної та контрольної групп лабораторних тварин. Исследовали воздействие продуктов биодеградации имплантатов из сплава на основе магния на организм лабораторных крыс (в подопытную группу включили 14 животных, в контрольную – 6). Исследование основано на изучении показателей уровня белка и нитритов в моче, а также поведенческих реакций. В результате работы не обнаружили существенных отличий в показателях основной и контрольной групп лабораторных животных. The effect of degradation of the implant with magnesium based alloy on the body of rats (the test group consists of 14 animals, control group – 6). The study was based on a study of the protein level indicators and detection of the nitrite level in urine, and behavioral responses. It was found no signifi cant differences in results of the test between the control group and in the laboratory animals.
Влияние продуктов биодеградации имплантов из сплава на основе магния на организм лабораторных крыс
Influence of biodegradution prodacts of the implants with magnesium based alloy on the rat’s organism
Keywords: магній; імплантат; токсичність; магний; имплантат; токсичность; magnesium; implant; toxicity