Використання опитувальника IWQOL-LITE для оцінки якості життя пацієнтів із цукровим діабетом 1 типу та ожирінням - Солов'юк, Олександр Олегович; Назаренко, Олена Валеріївна; Кулинич, Роман Леонідович (My University, 2021)
Цукровий діабет (ЦД) 1 типу є поширеним ендокринологічним захворюванням, яке характеризується порушенням усіх видів метаболізму, а також призводить до розвитку хронічних ускладнень, що супрводжується зниженням якості життя (ЯЖ). Певна частина хворих на ЦД 1 типу мають ожиріння, що вимушує розглядати цю категорію хворих з позицій коморбідності. Дослідження впливу зайвої ваги на ЯЖ у хворих на ЦД 1 типу є актуальною проблемою сучасної ендокринології.
Keywords: внутрішня медицина; ендокринологія