Особливості дебюту та клінічних проявів дисоціативних порушень у військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь в антитерористичній операції/операції Об'єднаних сил - Данілевська, Наталя Володимирівна; Danilevska, N. V. (My University, 2021)
Систематизовано причини виникнення дисоціативних проявів у військовослужбовців — учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил. Досліджено їх кореляцію з кількісними та якісними характеристиками клінічної картини дисоціативних проявів, віковими й особистісними особливостями комбатантів. The causes of dissociative manifestations in combatants participated in the anti-terrorist/Joint Forces operation have been systematized. Their correlation with quantitative and qualitative characteristics of the clinical picture of dissociative manifestations, age and personal characteristics of the combatants has been studied.
Peculiarities of manifestation and clinical signs of dissociative disorders in combatants of the armed forces of Ukraine participated in the anti-terrorist/ Joint Forces operation
Keywords: дисоціативні розлади; психопатологія; комбатанти; антитерористична операція/ операція Об’єднаних сил; dissociative disorders; psychopathology; combatants; anti-terrorist/Joint Forces operation