Догляд за хворими (практика). Модуль 1. Структура та основні завдання догляду за хворими в загальній системі лікування хворих терапевтичного профілю : навч. посіб. до виробничої практики для викладачів та студентів - Сиволап, Віталій Вікторович; Лукашенко, Ланна Віталіївна; Лихасенко, Іветта Валеріївна; Олійник, Олександр Іванович; Авраменко, Наталя Федорівна; Герасько, Марина Петрівна; Кравченко, Тетяна Василівна; Курілець, Лілія Олегівна; Полівода, Світлана Володимирівна; Жеманюк, Світлана Павлівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Програма вивчення навчальної дисципліни «Догляд за хворими (практика)» складена відповідно до проекту Стандарту вищої освіти України (далі – Стандарт) другого (магістерського) рівня галузі знань 22 «Охорона здоров’я» спеціальності 222 «Медицина» та обговореного на XIII Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Актуальні питання якості медичної освіти» (12-13 травня 2016 року, м. Тернопіль) та примірного навчального плану підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 22 «Охорона здоров`я» у вищих навчальних закладах МОЗ України за спеціальністю 222 «Медицина» кваліфікації освітньої «Магістр медицини», кваліфікації професійної «Лікар», затвердженого 26.07.2016 в.о. Міністра охорони здоров`я В. Шафранським. Предметом вивчення навчальної дисципліни «Догляд за хворими» є комплекс заходів, спрямованих на створення сприятливих умов успішного лікування хворих, полегшення їх стану і задоволення основних фізіологічних потреб організму. Предметом вивчення навчальної дисципліни «Догляд за хворими» є набуття теоретичних знань, опанування практичними навичками та умінням за модулем 1 і в його структурі модулем 1 «Догляд за хворими, його роль у лікувальному процесі та організація в умовах терапевтичного стаціонару».