Професійна захворюваність працівників чорної металургії Запорізької області за період з 2006 по 2010 роки - Севальнєв, Анатолій Іванович; Шаравара, Лариса Павлівна; Козлова, І. С.; Севальнев, А. И.; Шаравара, Л. П.; Козлова, И. С.; Sevalnev, A. I.; Sharavara, L. P.; Kozlova, I. S. (Львів: Львівський НДІ епідеміології та гігієни МОЗ України, 2012)
Резюме. Проведено аналіз випадків професійних захворювань (ПЗ) за період з 2006 по 2010 роки у робітників чорної металургії Запорізької області. Вивчення динаміки ПЗ, структури ПЗ по нозологічним формам. Характеристика ПЗ взалежності від віку та стажу роботи. Визначення основних підприємств, на яких реєструвалися випадки ПЗ. Резюме. Проведен анализ случаев профессиональных заболеваний за период с 2006 по 2010 годы у рабочих черной металлургии Запорожской области. Изучение динамики ПЗ, структуры ПЗ по нозологическим формам. Характеристика ПЗ взависимости от возраста и стажа работы. Выявление основных предприятий, на которых регистрировались случаи ПЗ. Resume. The analysis of incidents of occupational diseases in workers of black metallurgy of Zaporizhzhya region during the period from 2006 till 2010 has been carried out. Study of the dynamics of OD, structure of OD according to nosological forms. Characteristic OD depending on the age and length of work. Exposure of main enterprises, on which incidents of OD where registered.
Профессиональная заболеваемость работников черной металлургии Запорожской области за период с 2006 по 2010 годы
Professional morbidity in workers of black metallurgy of Zaporizhzhya region during the period from 2006 till 2010
Keywords: професійні ризики; професійна патологія; шкідливі виробничі фактори; профессиональные риски; профессиональная патология; вредные производственные факторы; occupational risks; occupational pathology; harmful occupational factors