Зміни абсолютної та відносної маси нирок щурів - нащадків самиць з експериментальним метаболічним синдромом - Коротчук, Євген Володимирович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Поширеність метаболічного синдрому (МС) в сучасному суспільстві прогресивно збільшується протягом останніх років, приймаючи характер епідемії. МС характеризується наявністю абдомінального ожиріння, дисліпідемії, інсулінорезистентності та артеріальної гіпертонії. Ці всі фактори можуть виступати як незалежними предикторами розвитку ХХН та кінцевих стадій захворювань нирок. Мета дослідження. Визначити динаміку абсолютної та відносної маси нирок щурів – нащадків самиць з експериментальним метаболічним синдромом.
Keywords: тези доповідей