Кореляції між електрошкірними характеристиками мікрозон і параметрами клінічного і біохімічного аналізу крові - Страхова, Оксана Петрівна; Рижов, Олексій Анатолійович; Волох, Наталя Генріхівна; Черепок, Олександр Олексійович; Strakhova, O. P.; Ryzhov, А. A.; Volokh, N. H.; Cherepok, A. A. (My University, 2017)
Відповідно до теорії функціональних систем, всі частини організму знаходяться в тісному багаторівневому зв’язку, взаємно впливаючи одна на одну. Шкіра - найбільший зовнішній орган, до якого можливо застосовувати неінвазивні методи визначення параметрів функціонального стану. Мета. Визначити ступінь зв’язку між показниками клінічного аналізу крові людини і її електрошкірними характеристиками деяких ділянок шкіри, розташованими на зап’ястках та щиколотках, в так званих акупунктурних «точках-джерелах». Результати. Виявлено кореляції між параметрами мікрозон і показниками функціонального стану організму людини, визначені на основі аналізу крові. Висновки. Встановлено наявність статистично достовірного кореляційного зв’язку між певними параметрами крові учасників дослідження, антропометричними показниками і електричною провідністю шкірних мікрозон, що відповідають так званим «точкам-джерелам», відомим з теорії акупунктури. Introduction. According to the theory of functional systems, all parts of the body are in close multi-level communication, mutually affecting each other. Skin is the largest external organ to which non-invasive methods of determining the parameters of a functional state can be applied. Goal. To determine the degree of connection between the parameters of the clinical analysis of human blood and its electrocutaneous characteristics of some skin areas located on the wrists and ankles in the so-called acupuncture «source points». Results. Correlations between the parameters of microzones and the indices of the functional state of the human body, determined on the basis of a blood test, are revealed. Conclusions. The presence of a statistically significant correlation between certain blood parameters of the study participants, anthropometric indices and electrical conductivity of cutaneous microzones, corresponding to the so-called «source points» known from the theory of acupuncture, was established.
Correlation between electrocutaneous characteristics of skin microzones and blood clinical and biochemical analysis parameters
Keywords: акупунктура; діагностика; electrocutaneous characteristics; blood analysis; anthropometry; correlation; functional state