Формування готовності викладачів до застосування інформаційних технологій при викладанні токсикологічної хімії - Буряк, Валерій Прокопович; Гужов, О. О.; Лук’яненко, О. Ю.; Тимощик, Ю. В.; Панасенко, Олександр Іванович; Щапоренко, Л. В.; Вовнянко, О. І.; Завдун, Є. І.; Самура, Тетяна Олександрівна (Житомир, 2016)
Токсикологічна хімія – безмежна сфера викладацької діяльності,без якої неможлива підготовка фахівців з вищою фармацевтичною освітою для праці у токсикологічних відділеннях обласних бюрю судово-медичної експертизи. Слід зауважити,що наркоманія і токсикоманія доволі поширена на теренах України і тому для професійної допомоги хворим на наркоманію і токсикоманію вкрай необхідні висококваліфіковані хіміки-токсикологи. Однак,кількість навчальних годин,які є необхідними для вивчення теорії і практики токсикологічної хімії у Вищих фармацевтичних закладах постійно скорочуються, а специфіка дисципліни є такою, що при її вивченні студенти стикаються зі значною різноманітністю нових наркотичних та отруйних речовин. Подолати труднощі,які виникають під час навчального процесу, можливо лише шляхом впровадження для засвоєння повного курсу токсикологічної хімії нових інноваційних технологій.
Keywords: тези