Сучасні методи дослідження у вивченні морфогенезу паренхіматозних органів - Федосєєва, Ольга Віталіївна; Бушман, Вікторія Сергіївна; Нечепоренко, Альона Геннадіївна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2018)
В останні десятиліття особлива увага приділяється дослідженню закономірностей морфогенезу органів в нормі та експериментальних умовах, морфофункціональний статус яких, перш за все, визначає стан природної резистентності, неспецифічної та імунологічної реактивності організму. Вивчення морфогенезу пов'язано зі спробами встановлення механізмів побудови характерних форм тканинної будови органів. Морфогенетична відповідь в організмі може бути викликана гормонами, оточуючими хімічними сигналами широкого діапазону або механічними діями. Зміни структурної організації паренхіматозних органів не завжди чітко верифікуються за допомогою загальних гістологічних методів дослідження і потребують чіткої визначеності у процесах перебудови строми та паренхіми органів.
Keywords: матеріали конференцій