Использование адъювантов при каудально-эпидуральном введении местных анестетиков у детей раннего возраста - Курочкин, М. Ю.; Курочкін, Михайло Юрійович; Kurochkin, M. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Исследования маркеров стресса и показателей центральной гемодинамики проведены у 45 новорожденных. Общую анестезию комбинировали с каудально-эпидуральным введением местных анестетиков у 15 новорожденных. У 15 новорожденных к местному анестетику добавляли адъюванты – клофелин и промедол. Традиционную атаралгезию применяли у 15 новорожденных. Самый лучший и пролонгированный эффект получен при анестезии с адъювантами. Дослідження маркерів стресу і показників центральної гемодинаміки здійснені у 45 новонароджених. Загальну анестезію комбінували з каудально-епідуральним введенням місцевих анестетиків у 15 новонароджених. У 15 новонароджених до місцевих анестетиків додавали ад’юванти – клофелін і промедол. Традиційну атаралгезію застосовано у 15 новонароджених. Найкращий і пролонгований ефект отримано при анестезії з ад’ювантами. Markers of stress and central haemodynamics were investigated in 45 newborns. General anesthesia and caudal infusion of local anesthetics were combined in 15 newborns. Promedol and clonidine were added to local anesthetics in 15 newborns. Traditional ataralgesia was introduced in 15 newborns. Anesthesia with adjuvants showed The longest and finest effect.
Використання ад’ювантів при каудально-епідуральному введенні місцевих анестетиків у дітей раннього віку
Using the adjuvants during infusion of local anaestetics into caudal-epidural space in newborns
Keywords: маркеры стресса; новорожденные; каудально-эпидуральный доступ; местные анестетики с адъювантами; маркери стресу; новонароджені; каудально-епідуральний доступ; місцеві анестетики з ад’ювантами; stress markers; newborns; caudal-epidural infusion; local anesthetics with adjuvants