Состояние фетоплацентарного комплекса при многоплодной беременности - Жарких, А. В.; Жаркіх, Анатолій Васильович; Любомирская, Е. С.; Бабинчук, Е. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Здійснено ретроспективний аналіз 90 історій пологів двійнятами жінок, які госпіталізовані та родорозроджені на базі клінічного пологового будинку №5 м. Запоріжжя за період з 2010 до 2011 р., а також зроблено оцінку функціональному стану фетоплацентарного комплексу у жінок з багатоплідним типом гестації. Проведен ретроспективный анализ 90 историй родов двойней женщин, госпитализированных и родоразрешенных на базе клинического родильного дома №5 г . Запорожья за период с 2010 по 2011 г ., а также дана оценка функциональному состоянию фетоплацентарного комплекса у женщин с многоплодным типом гестации. The article presents retrospective analysis of 90 birth case reports twinning of women, which were hospitalized and delivered in Zaporozhyan clinical maternity hospital No. 5 during 2010–2011 years and also evaluate the feto-placental unit functional state of women with multiple gestation.
Keywords: багатоплідна вагітність; фетоплацентарний комплекс; хоріальність; ультразвукове дослідження; допплерометрія; кардіотокографія; біофізичний профіль плода; многоплодная беременность; фетоплацентарный комплекс; хориальность; ультразвуковое исследование; допплерометрия; кардиотокография; биофизический профиль плода; multiple pregnancy; feto-placental unit; chorionicity; ultrasonic scanning; Doppler ultrasonography; fetal cardiotocography; fetal biophysical proﬁle