Моніторинг законодавчої бази у контексті створення, виробництва, контролю якості та реалізації лікарських косметичних засобів на сучасному фармацевтичному ринку України - Кілєєва, О. П.; Бушуєва, Інна Володимирівна; Kilyeyeva, О.; Bushueva, І. (Київ: ТК Меганом, 2017)
На даний час існує проблема, щодо критеріїв віднесення лікарських косметичних засобів до категорії лікарських засобів. В нормативно-законодавчих актах, які регламентують створення, виробництво, контроль якості, реєстрацію та обіг лікарських косметичних засобів (ЛКЗ) визначення «лікарські косметичні засоби» відсутнє. Метою статті є проведення моніторингу чинних законодавчо-нормативних актів, які регулюють створення, реєстрацію, виробництво, контроль якості оптовий та роздрібний обіг лікарських засобів (ЛЗ) та місце в даному переліку лікарських косметичних засобів. За допомогою статистичного методу дослідження були опрацьовані Законі України, Постанови Кабінету Міністрів України, накази Міністерства охорони України, настанови, директиви, розпорядження. Currently there is a problem on criteria referring to medical cosmetics category of drugs. In the normative legal acts regulating the creation, production, quality control, registration and circulation of medical cosmetics (LKZ) the definition of "cosmetic products" is missing. The article is the monitoring of existing legislation and regulations governing the creation, registration, manufacture, quality control wholesale and retail circulation of medicines (drugs) and place in this list of medical cosmetics. Using statistical research method was worked out the law of Ukraine, the Cabinet of Ministers of Ukraine, Ministry of Ukraine orders, instructions, directives, order.
Monitoring in legislative base to the creation, production, quality control and distribution of medicinal cosmetics on modern pharmaceutical market of Ukraine
Keywords: лікарські засоби; лікарські косметичні засоби; законодавчо-нормативні акти; обіг лікарських засобів; drugs; medical cosmetics; legislation and regulations; the circulation of medicines; medical cosmetics circulation; тези