Фітохімічне дослідження біологічно активних речовин волошки розлогої - Денисенко, Ольга Миколаївна; Мозуль, Валентина Іванівна; Головкін, Володимир В'ячеславович (My University, 2021)
З розвитком сучасної медицини поступово зростає інтерес до препаратів рослинного походження. Це зумовлено біологічною безпечністю, значною широтою терапевтичного спектру, поступовістю нарощування клініко-фармакологічного ефекту, можливістю тривалого застосування без ризику розвитку звикання та мінімальним ризиком виникнення побічних ефектів більшості рослинних засобів [4,6].
Keywords: волошка розлога; хромато-мас-спектрометрія; газорідинна хроматографія; біологічно активні сполуки