Вплив препаратів рослинного походження на перекисне окиснення ліпідів при експериментальній гіперліпідемії - Галушко, А. Ю.; Білай, Андрій Іванович; Білай, Іван Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Велику зацікавленість в плані пошуку гіполіпідемічних засобів викликають препарати рослинного походження, які володіють низькою токсичністю та можливістю тривалого застосування без істотних ускладнень. Метою дослідження є порівняльна оцінка антиоксидантних властивостей лікарських зборів при експериментальній гіперліпідемії.
Keywords: лікарські засоби рослинного походження; експериментальна гіперліпідемія; перекисне окиснення ліпідів; лекарственные средства растительного происхождения; экспериментальная гиперлипидемия; перекисное окисление липидов; herbal medicinal products; experimental hyperlipidemic; the peroxidation of lipids