Методика викладання основ внутрішньої медицини. Модуль 1 - Сиволап, Віктор Денисович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Навчально-методичний посібник розроблено у відповідності до вимог нової програми навчальної дисципліни «Внутрішня медицина» для вищих медичних закладів освіти ІІІ-IV рівнів акредитації, затвердженої МОЗ України (2016р). У посібнику до практичних занять та самостійної роботи наведено основні вимоги до організації навчального процесу на 4 курсі, зміст програми (Модуль 1), методичні матеріали до аудиторних занять і самостійної роботи студентів, методичні рекомендації та вимоги до написання академічної історії хвороби, перелік практичних навичок під час курації хворого, приклади аналізу лабораторних та інструментальних досліджень. Запропоновано алгоритми диференційної діагностики, наведено складові клінічного діагнозу та приклади його формулювання при основних терапевтичних захворюваннях. Подані в посібнику методичні та навчальні матеріали дозволять студентам не тільки засвоїти предмет «Внутрішня медицина», але й розвинути клінічне мислення майбутнього лікаря.
Keywords: Внутрішня медицина; викладання