Основні принципи діагностики та лікування захворювань дихальної та серцево-судинної системи в клініці внутрішніх хвороб : навч. посіб. для здобувачів ступеня доктора філософії за третім освітньо-науковим рівнем за програмою навч дисципліни "Сучасні аспекти вивчення внутрішніх хвороб" - Михайловська, Наталія Сергіївна; Фуштей, Іван Михайлович; Шершньова, Оксана Володимирівна; Грицай, Ганна Володимирівна; Лісова, Оксана Олександрівна; Мануйлов, Сергій Миколайович; Стецюк, Ірина Олегівна; Михайловський, Ярослав Максимович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2025)
Навчальний посібник до практичних занять та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії складено відповідно до програми навчальної дисципліни «Сучасні аспекти вивчення внутрішніх хвороб». Представлено описання найважливіших та найбільш поширених захворювань дихальної та серцево-судинної системи в клініці внутрішніх хвороб. Викладено відомості про захворювання та патологічні стани, які можуть супроводжуватись розвитком того чи іншого клінічного синдрому. Наводиться клінічна симптоматика захворювань, методи їх інструментальної та лабораторної діагностики. Видання має на меті сприяти кращому засвоєнню теоретичних знань здобувачами вищої освіти ступеня доктора філософії під час підготовки до практичних занять з відповідних тем.