Синтез та властивості алкіл- та арилсульфонів 4-(2-метоксифеніл)-5-r-1,2,4-тріазол-3-тіолу - Кучерявий, Юрій Миколайович; Міколасюк, О. О.; Гоцуля, Андрій Сергійович; Пругло, Євген Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Відомо, що алкіл- та арилпохідні кислоти сульфанілової володіють високими показниками антимікробної дії. Крім того, значного успіху в лікуванні важких форм мікозів дозволили досягнути похідні 1,2,4-тріазолу. Тому дослідження, пов’язані з отриманням сполук, які поєднують сульфонову групу та фрагмент 1,2,4-тріазолу, є актуальними.
Keywords: 1,2,4-тріазол; активність; сульфохлориди; сульфони; 1,2,4-триазол; активность; сульфохлориды; сульфоны; 1,2,4-triazoles; activity; sulfochlorides; sulfones