Фізіологічна роль нейропептиду Y - Крашевський, Артем Володимирович (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Метою даної роботи є вивчення сучасних літературних джерел щодо функцій NPY-системи. Для цього було проаналізовано близько 30 статей з наукової бази даних PubMed. Нейропептид Y (NPY) – біологічно активний пептид, що складається із 36-ти амінокислотних залишків, виділений з гіпоталамуса свині в 1982 р. Основними ділянками експресії NPY в ЦНС є гіпоталамус, гіпокамп, неокортекс, мигдалина, стріатум.
Keywords: тези