Предиктори серцево-судинних подій впродовж 5 років у хворих на ХСН з надлишковою масою тіла та ожирінням - Бідзіля, Петро Петрович (Запоріжжя : ДЗ «Запоріз. мед. акад. післядиплом. освіти», 2017)
Вступ. Не дивлячись на покращення методів діагностики та лікування хронічної серцевої недостатності (ХСН) смертність від неї лишається високою, являючись значним медичним та соціально-економічним тягарем в системі охорони здоров’я. Мета дослідження. Встановити клініко-анамнестичні та лабораторні предиктори серцево-судинних подій (ССП) при ХСН (смерть, нефатальний інфаркт міокарда та декомпенсація захворювання) впродовж п’ятирічного періоду спостереження у хворих з надлишковою масою тіла та ожирінням.