Ефективність екстракорпоральної ударно-хвильової терапії в лікуванні міофасціального люмбоішіалгічного синдрому - Волошина, Ірина Миколаївна; Дейнега, В. Г.; Кривенко, Віталій Іванович; Оніщенко, А. В.; Малярчук, Д. Л.; Волошина, И. М.; Дейнега, В. Г.; Кривенко, В. И.; Онищенко, А. В.; Малярчук, Д. Л.; Voloshyna, I. M.; Deineha, V. H.; et al. (My University, 2016)
Проведено рандомізоване відкрите клінічне дослідження з оцінки ефективності застосування екстракорпоральної ударно-хвильової терапії в лікуванні 34 хворих з міофасціальним люмбоішіалгічним синдромом. Встановлена висока ефективність фізіотерапевтичної методики в комплексі з базисною медикаментозною терапією, що асоціюється зі зменшенням інтенсивності больового синдрому, зниженням потреби в анальгезуючих препаратах і значним поліпшенням суб’єктивної оцінки ефективності лікування. Проведено рандомизированное открытое клиническое исследование по оценке эффективности применения экстракорпоральной ударно-волновой терапии в лечении 34 больных с миофасциальным люмбоишиалгическим синдромом. Установлена высокая эффективность физиотерапевтической методики в комплексе с базисной медикаментозной терапией, что ассоциируется с уменьшением интенсивности болевого синдрома, снижением потребности в анальгезирующих препаратах и значительным улучшением субъективной оценки эффективности лечения. A randomized open clinical study evaluating the efficacy of extracorporeal shock wave therapy in the treatment of 34 patients with myofascial low back pain syndrome has been performed. The high efficiency of physical therapy techniques in conjunction with baseline drug therapy which associated with a decrease in pain intensity, reduction of need for analgesic drugs and a significant improvement of subjective evaluation of treatment effectiveness had been revealed.
Эффективность экстракорпоральной ударно-волновой терапии в лечении миофасциального люмбоишиалгического синдрома
The efficacy of extracorporeal shock wave therapy in the treatment of myofascial low back pain syndrome
Keywords: екстракорпоральна ударно-хвильова терапія; міофасціальний люмбоішіалгічний синдром; экстракорпоральная ударно-волновая терапия; миофасциальный люмбоишиалгический синдром; extracorporeal shock wave therapy; myofascial low back pain syndrome