Статистичний аналіз тенденцій розвитку фармацевтичного ринку - Кокітко, В. І. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Було проведеному огляд публікацій за темою досліджень та виявлено, що недостатньо висвітлено питання визначення довгострокових тенденцій розвитку фармацевтичного ринку, оцінювання внеску сезонних коливань, побудови прогнозу зростання ринку, як загального обсягу, так і в розрізі ціни однієї упаковки, що і визначило актуальність, мету та завдання дослідження. Автором проаналізовано данні щодо продажів ліків в аптечній мережі України в грошовому вираженні за період 2007-2018 рр. та в натуральному вираженні за період 2013-2018 рр. (джерело даних - сайт щотижневого видання «Аптека», електронна адреса: https://www.apteka.ua).
Keywords: тези доповідей