Клінічно-діаґностичне значення рівня гомоцистеїну у хворих на хронічну ішемію мозку - Демченко, Аліна Вікторівна; Demchenko, A. V. (My University, 2015)
Мета. Вивчити рівень гомоцистеїну в сироватці крові хворих на хронічну ішемію мозку в залежності від стадії дисциркуляційної енцефалопатії, вираженості когнітивних розладів та структурних змін головного мозку. Матеріал і методи. Обстежено 153 пацієнти на хронічну ішемію мозку та 23 здорові особи без ознак цереброваскулярного захворювання, з використанням клінічно-нейропсихолоґічних, лабораторних, інструментальних та статистичних методів обстеження. Рівень гомоцистеїну у сироватці крові обстежених осіб визначали методом імуноферментного аналізу. Aim. To study homocysteine level in blood serum of patients suffering from chronic cerebral ischemia depending on the stage of dyscirculatory encephalopathy, intensity of cognitive impairments and structural changes of the brain. Material and Methods. 153 patients with chronic cerebral ischemia and 23 healthy individuals without any signs of cerebrovascular disease have been examined using clinical and neuropsychological, laboratory, instrumental and statistic methods of investigation. In blood serum of the examined persons the homocysteine level has been determined using the method of immune-enzyme analysis
Clinical and diagnostic significance of homocysteine level in patients with chronic cerebral ischemia
Keywords: хронічна ішемія мозку; гомоцистеїн; когнітивні розлади; chronic cerebral ischemia; homocysteine; cognitive impairments