Особливості стану серцево-судинної системи у дітей із вродженим токсоплазмозом - Резніченко, Юрій Григорович; Лебединець, Олександра Миколаївна; Хацко, Оксана Сергіївна; Кириченко, Олена Іванівна; Летошко, Лілія Василівна (My University, 2015)
Отримані дані свідчать про особливості морфогенезу міокарда та його провідної системи у дітей на фоні вродженого токсоплазмозу та збереження морфофункціональних змін серцево-судинної системи на тлі неадекватних компенсаторних процесів протягом тривалого часу від початку лікування у дітей з кардитами на фоні вродженого токсоплазмозу, що є обґрунтуванням необхідності проведення довготривалої терапії серцево-судинних порушень при вродженому токсоплазмозі. Сформовані внаслідок вродженого токсоплазмозу морфофункціональні зміни являють собою несприятливий фон для формування серцево-судинної патології в дитячому віці та в подальшому житті.
Актуальні проблеми педіатрії : матеріали XІ Конгресу педіатрів України (7-9 жовтня 2015 року, м. Київ)
Keywords: серцево-судинна система; вроджений токсоплазмоз; діти; тези