Діагностика підвищеної чутливості до грибків у дітей з сезонною алергією - Кузнєцова, Олена Дмитрівна; Ярцева, Дар'я Олександрівна; Пахольчук, Олексій Петрович; Мазур, Вікторія Іванівна; Кляцька, Лариса Іванівна; Шевченко, О. О.; Недельська, Євгенія Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Висвітлено проблему сезонної алергії, етіологічним чинником якої є пилок рослин і спори деяких пліснявих грибів, насамперед, Alternaria, Cladosporium. Проаналізовано різні методи діагностики. Освещена проблема сезонной аллергии, этиологическим фактором которой является пыльца растений и споры некоторых плесневых грибков, прежде всего, Alternaria, Cladosporium. Проанализированы различные методы диагностики. In the article the seasonal allergy peculiarities are described. We show that some micromycetes can cause the symptoms of seasonal allergy. Among them there are Alternaria, Cladosporium etc. Different diagnostic methods are analysed.
Keywords: діти; грибкова гіперчутливість; діагностика сезонної алергії; шкірне алерготестування; дети; грибковая аллергия; диагностика сезонной аллергии; кожное аллерготестирование; children; fungal allergy; diagnostics of a seasonal allergy; skin allergic testing