Иммуномодулирующие свойства гипоталамических нейропептидов - Абрамов, А. В.; Колесник, Ю. М.; Колесник, Юрій Михайлович; Абрамов, Андрій Володимирович; Abramov, A. V.; Kolesnik, Ju. M. (ЗДМУ, 2004)
В огляді представлені сучасні дані про вплив гіпоталамічних нейропептидів на фізіологічну активність імунних клітин, продукцію цитокінів і антитіл та наведені перспективи можливого клінічного використання цих пептидів. In the review the current data about hypothalamic neuropeptides influence on the immune cells physiologic activity, cytokine secretion and antibodies production is presented. Future trends of these peptides clinical use are given.
Імуномодулюючі властивості гіпоталамічних нейропептидів
Immunomodulatory properties of the hypothalamic neuropeptides
Keywords: нейропептиды; иммунная система; neuropeptides; immune system