До питання викладання наукового стилю мовлення - Гайдук, Лідія Прокопівна; Дочинець, Дмитро Іванович; Давидова, Ірина Валентинівна; Hayduk, Lidiya; Dochinets, Dmitro; Davidova, Irina (Тернопіль: ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2018)
Досвід 45-річної роботи Запорізького державного медичного університету у системі довузівської підготовки іноземних громадян показує, що у навчальному процесі існує безліч проблем, пов'язаних з недостатнім рівнем знань майбутніх студентів у обсязі середньої школи, з пізнім і нерівномірним заїздом іноземців на навчання, з низькою мотивацією до навчальної діяльності, що потребує нових підходів до організації навчального процесу, створення нових навчальних планів, нових навчальних матеріалів, висуває на перший план не тільки відбір та мінімізацію мовленнєвого матеріалу, а також перегляд матеріалу з математики, біології, фізики та хімії.
On the issue of teaching the scientific style of speech