Синтез та фізико-хімічні властивості 3-феніл (бензил)ксантиніл-8-метилтіоацетатних кислот та їх водорозчинних солей - Александрова, Катерина Вячеславівна; Левіч, Сергій Вадимович; Шкода, Олександр Станіславович; Дячков, Михайло Вікторович; Терчиєва, Ю. Н. (My University, 2011)
Розроблено препаративну методику отримання 3-феніл (бензил)ксантиніл-8- метилтіоацетатних кислот та їх водорозчинних солей, структуру яких підтверджено даними елементного аналізу та ПМР-спектроскопії. Разработана препаративная методика получения 3-фенил(бензил)ксантинил-8- метилтиоацетатных кислот и их водорастворимых солей, структура которых под- тверждена данными элементного анализа и ПМР-спектроскопии. The preparative methods to of 3-phenyl(benzyl)xanthinyl-8-methylthioacetic acids and their water-soluble salts obtaining was developed. The structure of mentioned compounds was proved by elemental analysis and NMR-spectroscopy data.
Keywords: метильовані ксантини; синтез; ПМР-спектроскопія; метелированные ксантины; ПМР-спектроскопия; methylated xanthines; synthesis; NMR-spectroscopy