Current opportunities for determining of predictors of threatened preterm labor - Krut, Yu. Ya.; Shevchenko, A. A.; Syusyuka, V. G.; Круть, Юрій Якович; Шевченко, Анна Олександрівна; Сюсюка, Володимир Григорович (My University, 2019)
The aim of the study – to ascertain predictors of a threat of premature birth. Materials and Methods. 63 patients participated in the gestation period of 22–34 weeks in a prospective open study. Pregnant women were divided into two groups. Thus, the group I included 44 pregnant women, with the threat of PL, and the group II included 19 patients with normal course of pregnancy. All women were tested for body mass index (BMI), progesterone, insulin and cortisol on the day of admission. Statistical processing of materials was carried out by using the software package "Statistica 6.0" (StatSoft, USA) and MedCalc. 10.2.0.0. To determine the predictors of the occurrence of a TPL, the method of binary logistic regression analysis was used. All statistical tests were two-sided; the p-0.05 level was considered as significant. Мета дослідження – встановити предиктори загрози передчасних пологів. Матеріали та методи. У проспективному відкритому дослідженні взяли участь 63 пацієнтки у терміні вагітності 22–34 тижні. Вагітні були розподілені на дві групи. Так, до І групи увійшли 44 вагітні, які мали ЗПП, а до ІІ – 19 пацієнток із нормальним перебігом вагітності. У першу добу усім жінкам виконали визначення індексу маси тіла (ІМТ) і визначення прогестерону, інсуліну та кортизолу. Статистичне опрацювання матеріалів здійснювали із застосуванням пакетів програм «Statistica 6.0» (StatSoft, США) та MedCalc. 10.2.0.0. Для визначення предикторів виникнення ЗПП використали метод бінарного логістичного регресійного аналізу. Усі статистичні тести були двобічними, значущим вважали рівень р˂0,05. Цель исследования – установить предикторы угрозы преждевременных родов. Материалы и методы. В проспективном открытом исследовании приняли участие 63 пациентки в сроке беременности 22–34 недели. Беременные были разделены на две группы. Так, в I группу вошли 44 беременные с угрозой ПР, а во II – 19 пациенток с нормальным течением беременности. В первые сутки всем женщинам выполнили определение индекса массы тела (ИМТ), прогестерона, инсулина и кортизола. Статистическая обработка материалов осуществлялась с применением пакетов программ «Statistica 6.0» (StatSoft, США) и MedCalc. 10.2.0.0. Для определения предикторов возникновения угрозы ПР использовали метод бинарного логистического регрессионного анализа. Все статистические тесты были двусторонними, значимым считали уровень р˂0,05.
Сучасні можливості визначення предикторів загрози передчасних пологів
Современные возможности определения предикторов угрозы преждевременных родов
Keywords: threat of preterm labor; progesterone; insulin; cortisol; prediction; загроза передчасних пологів; прогестерон; інсулін; кортизол; прогнозування; угроза преждевременных родов; прогестерон; инсулин; кортизол; прогнозирование