Развитие критического мышления как способ социализации иностранных студентов (на занятиях по латинскому языку в медицинском вузе) - Ледва, Т. И.; Levada, T. I.; Левада, Тетяна Ігорівна (Белорусский государственный университет, 2019)
У даній статті автор вивчає поняття критичного мислення та методи його розвитку на заняттях з латинської мови. Також вона визначає проблеми адаптації іноземних студентів до українських реалій та вивчає застосування методів критичного мислення для покращення рівня соціалізації студентів. В ході дослідження було виявлено, що критичне мислення, це вид пізнання. Він потребує глибокого аналізу сприяє формуванню власної аргументованої думки. Ми виділили та спробували використати такі методи розвитку критичного мислення як "мозковий штурм", робота в групах та парами, дискусія та інші. Ми вважаємо, що дані методи сприяють покращенню адаптації студентів до нових реалій та їх розвитку як особистостей. Результати дослідження можуть бути використані на заняттях з Латинської мови зі студентами іноземними громадянами з Марокко, Нігерії, Індії та інших країн. In this article, the author studies the concept of critical thinking and the methods of its development at the Latin language classes. The researcher also defines problems of the adaptation of foreign students to Ukrainian day-to-day realities and considers the use of critical thinking methods as a way of improving the level of students’ socialization.
The critical thinking development as a way of students’ socialization (at the Latin classes at medical university)
Keywords: критическое мышление; социализация; мозговой штурм; иностранные студенты; латинский язык; critical thinking; socialization; brainstorm; foreign students; Latin language