Вплив помірної контрольованої фізичної активності на дітей з ожирінням - Величко, В. І. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
За частотою, тривалістю й інтенсивністю запропоновано й обґрунтовано види та загальний обсяг фізичної активності для дітей 6–11 років з ожирінням та з надмірною масою тіла під контролем крокоміру. Вивчено закономірності впливу помірного контрольованого фізичного навантаження на організм дітей з ожирінням на модифікацію його аліментарного статусу. По частоте, длительности и интенсивности предложены и обоснованы виды и общий объем физической активности для детей 6–11 лет с ожирением и с избыточной массой тела под контролем шагомера. Изучены закономерности влияния умеренной контролируемой физической нагрузки на организм детей с ожирением на модификацию его алиментарного статуса. Grounded on frequency, duration and intensity kinds and general volume of physical activity for 6–11 years children with obesity and excess weight under control a pedometer were proposed. Regularities of inﬂuence of the moderate controlled physical loading on organism of children with obesity and on modiﬁcation of alimentary status are studied.
Keywords: діти; ожиріння; крокомір; фізична активність; дети; ожирение; шагомер; физическая активность; children; obesity; pedometer; physical activity