Розробка складу та технології отримання гранул під умовною назвою «ШКТ-1» для лікування захворювань органів травлення - Спиридонов, С. В.; Донченко, Н. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено склад і технологію отримання лікарського препарату у вигляді гранул під умовною назвою «ШКТ-1» для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту. Обрано й обґрунтовано оптимальний режим висушування грануляту з використанням мікрохвильового випромінювання. Досліджено основні технологічні властивості нативної суміші рослинних порошків та гранул на її основі. Разработан состав и технология получения лекарственного препарата в виде гранул под условным названием «ЖКТ-1» для лечения заболеваний желудочно-кишечного тракта. Выбран и обоснован оптимальный режим сушки гранулята с использованием микроволнового излучения. Исследованы основные технологические свойства нативной смеси растительных порошков и гранул на их основе. The compound and technology of the drug in the form of granules under the provisional name «ШКТ-1» for the treatment of the gastrointestinal tract diseases are developed. The optimal mode of drying the granulate using microwave is selected and grounded. The main technological properties of a mixture of native plant powders and granules on their basis are studied.
Keywords: технологія; гранули; мікрохвильове випромінювання; висушування; лікарський препарат; технология; гранулы; микроволновое излучение; сушка; лекарственный препарат; technology; granules; microwave emission; drying; drug