Електронні інформаційні інтернет-сервіси як елемент медичної реформи - Кандибей, Вероніка Костянтинівна; Аніщенко, Михайло Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ: Кілька років тому Верховною Радою України тому був прийнятий Закон «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» або, як його називають в народі, «медичну реформу», однак він був підписаний президентом тільки 28 грудня 2017 року, вступив в дію вже з 2018 року. Ця новітня реформа направлена на те, щоб вивести українську медицину на якісно новий рівень, який зможе допомогти наблизити її до рівня європейської та американської систем. Значним компонентом медичної реформи є запровадження електронної системи охорони здоров’я. Питання електронних медичних інтернет-сервісів регулюється низкою нормативно-правових актів: Законами України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», «Про електронні документи та електронний документообіг», Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я» та іншими нормативно-правовими актами. Мета дослідження: визначити роль інтернет-сервісів, зокрема системи е-health у забезпеченні медичної реформи., їх недоліки та переваги, перспективи розвитку та правове регулювання. Матеріал і методи: інтернет-джерела, офіційний сайт МОЗ України та системи e-health. Матеріали були отриманні шляхом моніторування та ознайомлення з інформацією, що була надана на офіційному сайті.
Keywords: тези доповідей