Новые возможности коррекции дислипидемии у больных сахарным диабетом и метаболическими факторами кардиоваскулярного риска - Сыволап, В. В.; Герасько, М. П.; Сиволап, Віталій Вікторович; Syvolap, V. V.; Gerasko, M. P.; Герасько, Марина Петрівна (Запорожский государственный медицинский университет, 2014)
Рассмотрены перспективы использования нового препарата класса статинов - питавастатина - в профилактике и лечении сердечно-сосудистых заболеваний. Приведены данные международных исследований сравнительной ффективности питавастатина, показаны его плейотропные ффекты, высокий профиль безопасности и переносимости, низкий риск межлекарственных взаимодействий. Розглянуто перспективи використання нового препарату класу статинів - пітавастатину - у профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань. Наведено дані міжнародних досліджень порівняльної ефективності пітавастатину, показано його плейотропні ефекти, високий профіль безпеки й переносимості, низький ризик взаємодій між лікарськими засобами. The prospects of using new drug of statine class - pitavastatine - in the prophylaxis and treatment of cardiovascular diseases have been considered in this review. The data of international investigations on the comparative efﬁ cacy of pitavastatine have been given; its pleiotropic effects, high proﬁ le safety and tolerance, the decrease in the risk of drugs’ interaction have been shown.
Нові можливості корекції дисліпідемії у хворих на цукровий діабет і метаболічні фактори кардіоваскулярного ризику
New capabilities of correction the dyslipidemia of patients with diabetes mellitus and metabolic cardiovascular risk factors
Keywords: сердечно-сосудистые заболевания; дислипидемия; лечение; питавастатин; серцево-судинні захворювання; дисліпідемія; лікування; пітавастатин; cardiovascular diseases; dyslipidemia; treatment; pitavastatin