Особливості взаємодії 2-(3-R-1H-1,2,4-триазол-5-іл)анілінів з кетокарбоновими кислотами та біологічні властивості синтезованих сполук - Холодняк, Сергій Валерійович; Красовська, Н. І.; Ставицький, Віктор Валерійович; Коваленко, Сергій Іванович (Тернопіль : ТНМУ, 2021)
Оксокарбонові кислоти та їх похідні, як моно- та ди- електрофіли, при взаємодії з різноманітними нуклеофільними реагентами надають можливості синтезу маловивчених у фармакологічному аспекті як функціональних похідних зазначених кислот, так і нових гетероциклічних систем. Отже, метою роботи є дослідження особливостей поведінки анілінів (1) у реакціях [5+1]-циклоконденсації з оксо- та диоксокарбоновими кислотами та їх естерами, пошуку БАР в ряду синтезованих сполук.