Етіологічна залежність вмісту ангіотензину 2 в аркуатному ядрі гіпоталамусу та блакитній плямі стовбуру мозку при артеріальній гіпертензії - Ганчева, Ольга Вікторівна; Данукало, Максим Вікторович; Тіщенко, Сергій Вікторович; Каджарян, Єлизавета Віталіївна (My University, 2019)
У щурів зі сформованою АГ спостерігаються достовірні зміни вмісту ІРМ до АТ2 у регуляторних центрах судинного тонусу. Звертає на себе увагу те, що найбільш значущі зміни спостерігаються у щурів із генетично детермінованою гіпертензією (SHR), що може бути пов’язано із більш тривалим її протіканням.