Synthesis, physical and chemical properties and anxiolytic activity of 2-(4-(R-arylidenamino)-5-methyl-4H-1,2,4-triazole-3-YL)thio)acetic acids and their salts - Pruglo, Ye. S.; Пругло, Євген Сергійович (My University, 2018)
Метою роботи є синтез та встановлення будови нових 2-((4-(R-ариліденаміно)-5-метил-4H-1,2,4-тріазол-3-іл)тіо)ацетатних кислот та їх солей, де R – 2Н, 4-диметиламінобензиліден, 2-гідроксибензиліден, 4-гідроксибензиліден, 4-нітробензиліден та вивчення анксіолітичної дії синтезованих сполук. Матеріали та методи дослідження. Фізико-хімічних властивості отриманих сполук досліджували згідно методів, які наведені у Державній Фармакопеї України. Температуру плавлення визначали на авто-матичному приладі для визначення температури плавлення OptiMelt Stanford Research Systems MPA100 (виробництво США). Елементний склад сполук встановлено на елементному аналізаторі Elementar Vario EL cube (CHNS) (стандарт – сульфаніламід). Хромато-мас-спектральні дослідження проводили на газорідинному хроматографі Agilent 1260 Infinity HPLC з обладнаним мас-спектрометром Agilent 6120 (іонізація в електро-спреї (ESI), 1Н ЯМР-спектри реєструвались на спектрометрі «Mercury 400», розчинник DMSO-D6, внутрішній стандарт – тетраметилсилан. Анксіолітичну та анксіогенну активність досліджуваних сполук вивчали в тесті за S. Pellow.
Keywords: 1,2,4-тріазол; H ЯМР; синтез; гетероциклічні сполуки