До питання вживання енергетичних напоїв студентами - Cавоськін, Д. М.; Сидоренко, Н. М. (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Актуальність. Енергетичні напої — це, насамперед, безалкогольні напої, які мають здатність стимулювати центральну нервову систему людини, підвищувати працездатність та можуть впливати на сон. Сучасні енергетичні напої часто називають напоями «третього тисячоліття». Однак природні психостимулятори були відомі людству з давніх часів. Так з літературних даних відомо, що на Близькому Сході для того, щоб додати сил і енергії, пили каву, в Китаї та Азії - чай, в Африці – споживали горіхи кола.
Keywords: тези