Лікувальна тактика при складних переломах дистального відділу плеча у постраждалих з політравмою - Міренков, Костянтин Володимирович; Лежнюк, А. С. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Мета. Оптимізація тактики лікування складних внутрішньосуглобових переломів дистальної ділянки плеча (ВПДДП), шляхом аналізу віддалених результатів у пацієнтів з поєднаними пошкодженнями. Матеріал і методи. Вивчено результати лікування 58 пацієнтів з ВПДДП на фоні політравми. Ургентні втручання складалися з ПХО рани і превентивного остеосинтезу модульним стрижневим апаратом. Первинний остеосинтез спицями та гвинтами виконали 11 пацієнтам (тип А1-2 і В1-2). Зміна методу, здійснена 34 хворим (тип В і С), після первинного загоєння рани (у середньому на 12 добу), складалася з відкритої репозиції і накісткового остеосинтезу. Комбінація DCP-пластин і спиць застосована у 5, а LCP-пластини – у 29 пацієнтів.
Keywords: тези доповідей