Роль синдрому мальабсорбції вуглеводів в динаміці ротавірусної інфекції у дітей раннього віку - Воробйова, Наталія Володимирівна; Усачова, Олена Віталіївна (Запорізька медична академія післядипломної освіти, 2020)
Вступ. Однією з важливіших проблем дитячої інфектології, що не втрачає своєї актуальності через високу поширеність та тяжкий перебіг у дітей раннього віку, є ротавірусна інфекція (РВІ). Основними ланками патогенезу хвороби вважають вірус-індуковане порушення молекулярних механізмів секреції та мальабсорбцію вуглеводів у тонкому кишківнику.
Keywords: тези