Застосування УФ-спектрофотометрії для встановлення вмісту амлодипіну у м’яких лікарських формах - Монайкіна, Ю. В.; Тарханова, О. О.; Васюк, Світлана Олександрівна; Ал, Зедан Фаді; Monaykina, Yu. V.; Tarkhanova, O. O.; Vasiuk, S. O.; Fadi, Al Zedan (Терноп. нац. мед. ун-т ім. І. Я. Горбачевського, 2012)
РЕЗЮМЕ. Запропоновано новий спосіб кількісного визначення амлодипіну у м’яких лікарських формах - супозиторіях та кремі. Процедура аналізу базується на вимірюванні абсорбці етанольних розчинів препарату за довжини хвилі 363 нм. Доведено відповідність розроблених методик вимогам ДФУ за основними валідаційними характеристиками - специфічністю, лінійністю, прецизійністю, правильністю та робасністю. SUMMARY. A new spectrophotometric method for the quantitative determination of amlodipine in pharmaceutical formulations (suppositories and cream) is proposed. The procedure is based on measurement of ethanolic amlodipine solutions absorption at 363 nm. The proposed method is valid accor ding to the validation requirements of Ukrainian Pharmacopeia.
Application of UV-spectrophotometry for establishment of maintenance of amlodipine in soft medicinal form
Keywords: спектрофотометрія; амлодипін; лікарські форми; кількісне визначення; spectrophotometry; amlodipine; pharmaceutical formulations; quantitative determination