Роль інформаційно-освітнього середовища в оптимізації навчального процесу у медичному університеті - Мурзіна, Олена Анатоліївна; Потоцька, Олена Іванівна; Кожан, Олена Євгеніївна (My University, 2020)
В умовах розвитку сучасних інформаційно-комунікативних технологій підготовка висококваліфікованих лікарів до професійної діяльності можлива тільки при створенні інформаційно-освітнього середовища що зазначається у Законах України «Про освіту» [1], «Про вищу освіту» [2], Концепції впровадження медіа освіти в Україні [3], Концепції розвитку та впровадження новітніх інформаційно-комунікаційних технологій в систему освіти і «Стратегії розвитку інформаційного Суспільства в Україні» (№ 386-р) [4], створення інформаційно-освітнього середовища здійснюється за рахунок оснащення вищих навчальних закладів електронними засобами навчання та телекомунікаційними засобами доступу до інформаційно-освітніх ресурсів. Тому використання інформаційно-освітнього середовища є одним з головних напрямків оптимізації навчального процесу студентів.
Keywords: оптимізація; інформаційнро-освітнє середовище; інтерактивні засоби навчання