Розробка і валідація спектрофотометричної методики кількісного визначення метформін гідрохлориду в лікарському препараті «Метформін Сандоз» - Дем'янова, Лідія Геннадіївна; Васюк, Світлана Олександрівна (Харків : НФаУ, 2021)
Зараз, у час коли асортимент лікарських засобів, форм і препаратів постійно оновлюється. Постає необхідність впровадження нових, експресних та недорогих методів кількісного визначення лікарських речовин. Одним з таких методів є спектрофотометрія у видимій області спектра. Спектрофотометричний метод широко використовується для визначення чистоти,встановлення кількісного вмісту та ідентифікації речовин. Цей метод має високу чутливість, специфічність, економічність і відносну простоту експерименту. Метою нашої роботи стала розробка нової методики кількісного визначення метформін гідрохлориду в лікарському препараті «Метформін Сандоз» з використанням сульфофталеїнових барвників методом спектрофотометрії.