Формування комунікативних потреб іноземних студентів при навчанні мови спеціальності - Манаева, Галина Сергіївна; Новікова, Ірина Георгіївна; Manaeva, Galina; Novikova, Irina (Тернопіль: ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2018)
Одним з основних завдань навчання іноземних студентів на початковому етапі є оволодіння українською мовою для отримання майбутньої спеціальності. Мовне навчання за обраною спеціальністю починається в Центрі підготовки іноземних громадян вже на 5-8 тижні. Саме в цей період на ряду з українською мовою вводиться до навчального процесу математика, хімія, фізика, біологія. У подальшому мовна підготовка професійного спрямування проводиться на заняттях з фахової мови. Успішне оволодіння матеріалом цих дисциплін можливе лише за умови координованого навчання іноземців української мови та загальноосвітніх предметів. А воно вимагає від викладачів чіткого уявлення про характер реальних комунікативних потреб іноземних студентів у всіх видах мовленнєвої діяльності: говорінні, аудіюванні, читанні і письма.
The formation of communicational needs among foreign students during studying the language of speciality