Cтан прооксидантно-антиоксидантної системи у хворих на гнійні менінгіти - Задирака, Денис Анатолійович; Рябоконь, Олена Вячеславівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Мета: дослідити стан прооксидантно-антиоксидантної системи (ПАС) у хворих на гнійні менінгіти (ГМ). Матеріали та методи. Під спостереженням знаходилося 23 хворих на ГМ. Діагноз ГМ підтверджено клініко-лабораторно. Стан ПАС оцінювали за показниками вмісту нітритів та активності каталази, які визначалися спектрофотометричним методом.
Keywords: гнійний менінгіт; нітрити; каталаза; гнойный менингит; нитриты; каталаза; serous meningitis; purulent meningitis; nitrites; catalase