Вивчення фармацевтичного ринку мазей з антиоксидантними власивостями - Шевченко, О. А.; Бідненко, Олександр Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
На сьогодні актуальним являється питання захисту шкіри від різноманітних зовнішніх та біологічних факторів. Шкіра має здатність до регенерації, однак з віком робити їй це все важче. Клітини починають ділитися повільніше, а причиною цього згубного процесу є вільні радикали. Для того, щоб підтримати наш організм потрібна допомога антиоксидантів. В наш час застосовуються різноманітні мазі з антиоксидантними властивостями, але всі вони мають прояв небажаних побічних ефектів. Тому актуальним являється пошук препарату, який має мінімальних ризик прояву побічних ефектів. Одним з таких препаратів є мазь тіотриазоліну. Метою нашого дослідження є аналіз фармацевтичного ринку мазей з антиоксидантними властивостями. Матеріалами для дослідження були Реєстр ЛЗ, зареєстрованих в Україні, та інші електронні джерела інформації. Дослідження свідчить, що на фармацевтичному ринку України переважають препарати імпортного виробництва - 58,2%, в тому числі 6,6% з країн ближнього зарубіжжя (Росія, Молдова). В Україні зареєстровані препарати 32 країн. Імпортні дерматологічні ЛЗ надходять на український ринок з країн, серед яких значну частину займають Німеччина (19,7%), Індія (15,0%), Польща (10,8%), Хорватія і Росія (по 6,1%).
Keywords: тези доповідей