Основні види корекції депресивних станів у хворих на шизофренію - Сінча, Катерина Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Для відновлення якості життя хворих на шизофренію, в т.ч. з депресивними проявами, необхідний підбір різних лікувальних, тренінгових, психокорекційних, психосоціальних і психоосвітніх стратегій і тактик, що і було метою нашого дослідження. Матеріал і методи: клініко-психопатологічний, психометричний, клініко-статистичний. Встановлено, що основними є такі методи психотерапії, як когнітивно-бихевіоральна (КБП) і раціональна психотерапія(РП), аутогенне тренування (АТ). До нозоспеціфічної складової ендогенного компонента (ендогенний факторіум) відносили клінічні особливості хвороби, що призводять до розвитку семіотики депресивного і парадепресивного факторіумов у хворих на шизофренію. Застосовували такі психотерапевтичні методи, як активна психотерапія (АП), психотонічні тренування (ПТТ), КБП, психоосвіта (ПО).
Keywords: тези доповідей