Правові проблеми аборту - Руденко, Д. А. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Проблема абортів є однією з важливих соціальних проблем нашого суспільства. Вона зачіпає як медичні, так і морально-етичні аспекти діяльності медичних працівників та суспільства загалом. Розкриваючи взаємини права і медицини в широкому контексті, варто зазначити, що проблема правомірності штучного переривання вагітності, є свого роду барометром рівня правового забезпечення медичної діяльності. Питання аборту одночасно торкається інтересів і долі як мінімум двох людей - жінки, що вирішила перервати вагітність, й ембріона, що знаходиться в її утробі.