Цитогенетический анализ хориона при неразвивающейся беременности по материалам регионального репродуктивного центра - Авраменко, Н. В.; Барковский, Д. Е.; Семененко, И. В.; Калабухова, Н. А.; Авраменко, Наталія Вікторівна; Барковський, Дмитро Євгенович; Семененко, Ілона Валентинівна; Калабухова, Наталя Олександрівна; Avramenko, N. V.; Barkovsky, D. Ye.; Semenenko, I. V.; Kalabuchova, N. A. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
В работе суммированы результаты цитогенетической диагностики материала, полученного после прерывания неразвивающейся беременности. С целью установления ведущей причины эмбриональной гибели были проведены цитологические исследования 44 образцов абортивного материала. После культивирования биологического материала для последующей оценки кариотипа с учётом возраста матери и срока беременности проанализированы частота и спектр хромосомной патологии в 26 случаях. Проведены сопоставления полученных результатов с аналогичными отечественными и зарубежными данными. Установлена ведущая причина эмбриональной гибели – аномалии кариотипа. Полученные данные свидетельствуют о том, что большинство аномалий кариотипа обусловлены спорадическими геномными мутациями, возникшими при созревании гамет, при оплодотворении или в период дробления. У роботі підсумовані результати цитогенетичної діагностики матеріалу, котрий отриманий після переривання вагітності, що не розвивається. З метою встановлення провідної причини ембріональної загибелі виконали дослідження 44 зразків абортивного матеріалу. Після культивування біологічного матеріалу для наступного оцінювання каріотипу з урахуванням віку матері та терміну вагітності проаналізували частоту, спектр хромосомної патології у 26 випадках. Здійснили порівняння результатів, що одержали, з аналогічними вітчизняними та закордонними даними. Встановили провідну причину ембріональної загибелі – аномалії каріотипу. Дані свідчать, що більшість аномалій каріотипу зумовлені спорадичними геномними мутаціями, котрі виникли при дозріванні гамет, під час запліднення або в період дроблення. Aim. Detection of chromosomal aberrations in patients during spontaneous abortion. Methods and results. Cytogenetic study of chorionic samples of the abortions on ﬁrst trimester of pregnancy. According to the study, the karyotype anomalies were the cause of cardiac embryonic development in 59% of cases. Conclusion. Due to numerous cytogenetic researches of abortion material, anomalies of karyotype are the leading reason of embryonic destruction. The present paper summarizes results of cytogenetic study of the chorionic samples of 26 arrested pregnancies. Frequency and spectrum of karyotype pathology and its correlation with maternal age and term of gestation, sex ratio and type of aberration have been analyzed. The results are compared and discussed with other studies. Most anomalies of karyotype have been conditioned by sporadic genome mutations arising up at ripening of gametes, at an impregnation or in the period of crushing.
Цитогенетичний аналіз хоріону при вагітності, що не розвивається, за матеріалами регіонального репродуктивного центру
Direct cytogenetic study of chorionic samples of the arrested pregnancy tissues according to the Regional Reproductive Center materials
Keywords: неразвивающаяся беременность; кариотипирование; хромосомные мутации; вагітність, що не розвивається; каріотипування; хромосомні мутації; Arrested Pregnancy; Karyotyping; Chromosome And Genomic Mutations