Фактори успішного розвитку міжкультурної мовної особистості - Сенік, Лілія Миколаївна; Лебеденко, Ірина Леонідівна (London: Cognum Publishing House, 2021)
Анотація: у статті описуються шляхи розвитку міжкультурної мовної особистості, розглядаються проблеми типології помилок в міжкультурному спілкуванні, національно-культурні особливості мовної поведінки (вербальні і невербальні засоби спілкування), виокремлюються аспекти при моделюванні міжкультурної комунікативної поведінки, запропоновані методи, спрямовані на розвиток якостей, необхідних в міжкультурному комунікативному спілкуванні.
Keywords: лінгвокраїнознавство; міжкультурна особистість; мовна особистість; міжкультурна комунікація; комунікативна поведінка; лінгвосоціум