Про важливість преаналітики у мікробіологічній діагностиці неонаталного сепсису - Поліщук, Наталія Миколаївна; Литвиненко, Олена Семенівна; Кіреєв С. С.; Войтович, Олександр Васильович (My University, 2022)
Наприкінці 2020 року ВООЗ закликала світову медичну спільноту до глобальних дій з боротьби із сепсисом, який є причиною кожної п'ятої смерті у світі. Септичний процес, що розвивається у новонароджених першого місяця після народження, класифікується, як неонатальний сепсис(НС). За даними ВООЗ, частота захворюваності на неонатальний сепсис становить від 1 до 20 випадків на 1000 новонароджених.